Magyar borleírások

Wassmann Karlotta 2011

A Művelt Alkoholista:

"Olaszrizling és chardonnay. Utóbbi uralja, elegánsabb irány, tiszta és friss. Szájban jóval intenzívebb, noha elegáns marad; kerek és jósavú."

SAJNOS MÁR MEGITTUNK ;)

Wassmann Rozé 2012   DEMETER

A Művelt Alkoholista:

"Kékfrankos plusz a két cabernet. Na ez nem tutti-fruttis. Illatában eper, ribizli és kabernés-paprikás fűszer, szájban ficánkoló sav, intenzív íz ribizlivel és cseresznyével. Szeszt nem érezni. Egy borszerű rozé."

Wassmann Portugieser 2011 

A Művelt Alkoholista:

"Portugieser élmezőny, nem egy átlagos példány. Orrban délies melegség, fekete cseresznye enyhe cukorkás tónussal; fűszeres és földes. Száraz, sava élénk, akár egy kékfrankosé, némi súlya is van. Közepestől kevesebb, nem markáns cser."

SAJNOS MÁR MEGITTUNK ;)

Wassmann Kékfrankos 2011

A Művelt Alkoholista:

"Az aduász viszont a kékfrankos: az ekkor még hordóban lapuló 2011-es (időközben lepalackozva) és 2012-es alapján úgy tűnik, hogy ... újabb nagy villányi blaufrankisch közeleg a láthatáron.

Wassmann Mundia Cuvée 2009

A Művelt Alkoholista:

"Oportó és kékfrankos. Illatában viaszos fekete meggy és izgalmas fűszeresség, némileg már koncentráltabb, villányiasan meleg karakterű. Kóstolva csodás egyensúly, elegáns és csiszolt, túlzásoktól mentes. Közepes test és közepestől kevesebb tannin. Élmény"

Wassmann Merlot 2011

A Művelt Alkoholista:

"Szép, délies, merlós illatában sötét szilva és fűszerek; abszolút tiszta. Szájban közepes test és jó savak, kis faíz. Nem extrahált és nem szeszes, remek egyensúlyú, lendületes, érett, erőteljes tanninnal."

Wassmann Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2011

BORKIVÁLÓSÁGOK Könyve 2014: "Érett tónusú, zamatos jegyek jellemzik a bor illat- és ízvilágát, amely rengetek bogyós gyümölcsöt sorakoztat fel. A szerkezet kiegyensúlyozott érzetű; a vezető szerkezeti elemként fellépő savak dinamikussá tesszik a kompozíciót, az ezek melett középes érzetünek ható test, tannin és alkohol együttesétől pedig nem nehezül el a korty. A kortyban a csersavak jelenléte miatt teret nyerő fűszeresség nem vonja el a figyelmet a középes intenzitású, gyümölcsközpontú aromatikáról."

A WASSMANN-boraink itt a pincészetben és a következö partnerünknél vásárólható:

 

Borpalota / Borfalu bortéka:

http://www.facebook.com/borfalu

 

Drop Shop Borkereskedés

http://www.dropshop.hu

 

Terroir Club:

http://www.terroirclub.hu