Ha parafadugó, akkor DIAM

Kizárólag klórmentes DIAM-dugókkal zárjuk le palackjainkat, hogy vásárlóinkat megkíméljük a dugóíz okozta kellemetlenségtől és csalódástól.

A bor jellegzetes penészes dugóízét és –illatát legtöbbször az úgynevezett klóranizoloknak köszönheti. Ezekből a szerves vegyületekből (2,4,6-TCA; 2,3,4,6-TeCA és PCA) a legkisebb mennyiség, akár egy nanogramm egy grammnyi parafában is elegendő ahhoz, hogy tönkretegye a bor élvezetét.

A dugógyártással foglalkozó francia Sabaté cég kifejlesztett egy extrakciós eljárást, melynek során a kritikus pont feletti (nyomás 74 bar felett, hőmérséklet 31° C felett) széndioxid segítségével hatékonyan eltávolítja a klóranizolokat és klórfenolokat a parafából. A mikrobiális terhelést szintén csökkentik és stabilizálják, anélkül, hogy a fontos elemeket (pl. a viaszokat) kivonnák.

Miért lovak vannak a lógóban?

Az izlandi lovak jól illenek a portánkra, passzolnak életvitelünkhöz és munkastílusunkhoz – erősek, kitartóak és a saját fejük után mennek. Amikor minden időnket a szőlő veszi el, az állatok egyedül is feltalálták magukat a legelőn. Természetes lovak, így ők is megérdemelnék a „100% Bio“ jelzést. Robusztusak, szinte bármilyen időjárási körülmény közepette jól érzik magukat, és nem igényelnek extra törődést sem.

Viszont trágyájuk igen nagy érték a szőlő számára, és ezáltal lovaink is részt vették birtokunk természetes körfogásában.

A lovaknál ugyanúgy tiszteletben tartjuk az öntörvényűséget, mint a borok esetében. Erős jellemük, megbízhatóságuk és összetéveszthetetlen külsejük miatt egyértelmű volt, hogy nem maradhatnak le boraink címkéjéről sem.

 

 

Boraink címkéje

Az izlandi lovak színpompás megjelenése is összefüggésbe hozható borainkkal, amelyek szintén sokszínűek és nagy kifejezőerővel bírnak. Az átütő színeket a palackjainkon látható címkék is tükrözik.