GUSTO XVI. évfolyam 2. szám // Juni 2014

Gusto war zu Besuch und ihre Selektion setzt sich aus folgenden Weinen zusammen.

(Für eine deutsche Übersetzung schreiben Sie uns bitte) :

Gusto visited us. They choosed these wines for Gusto selection, (for english translation please write us):

 

WASSMANN OLASZRIZLING 2012:

 

Egyszerre tud friss, citrusos lenni, de benne van az aszalt almás, kerekítő érettség is. Illatában mintha a szőlőben virágzó tavaszi növények is megjelennének, kortyban egy kis virágmézesség is felbukkan. És egy leheletnyi mineralitás is díszíti. Igényli a levegőt, az időt, akkor tud kibontakozni tartalmassága, akkor mutat igazán többet.

 

WASSMANN KÉKFRANKOS 2011:

 

Illata gazdag, nem telepszik rá a hordó, inkább piros erdei bogyósok, friss, de érett gyümölcsök jönnek. Tisztán, zamatosan, rétegzetten kapjuk a kortyot, meggy, cseresznye, finom, élénk savakkal. Van benne harapnivaló, szaftos szedermálna, csiszolt tanninérzet, hosszú lecsengés, tartós ízek, emlékezetes bor.

 

WASSMANN CABERNET SAUVIGNON - CABERNET FRANC 2011:

 

Kifejezetten elegáns illattal nyit, meggy, szeder, fekete ribizli. A test a közepestől némileg többet nyújt, krémes struktúra, egészen édes erdei gyümölcsös, érett tanninos, széles korttyal. Jó savak viszik a lendületet, a gyümölcs van végig a központban, diszkrét fűszeresség kíséri végig, babér, szerecsendió, csillagánizs, szépen kialakult harmónia.